fbpx
Váltsd végre valóra az álmod

Gyere velünk bálnalesre

2024 legyen az a nyár, amire egész életedben emlékezni fogsz!

Bálnákat látni testközelből, a nyílt tengeren: 
ez életed meghatározó élménye lesz!

Képzeld el, ahogy a kapitány kiadja a parancsot, és a hajósinasok eloldják a kikötőtől a hajót. Halkan felzúg a motor, és mi lassan elhagyjuk az öblöt, ahol a hajó az utasokat várta. Nincs más hátra, mint teljes sebességgel elindulni a nyílt tenger, a végtelen kékség felé! 
Amerre a szem ellát, csak a nyugtató, varázslatos türkiz és mélykék árnyalatokban pompázó tenger… Megkezdődik a bálnák keresése. 
Az izgalom a tetőfokára hág, amikor a tengerbiológus határozottan egy irányba mutat, és bár még messze van, már Te is tisztán látod a semmivel össze nem téveszthető,
több méter magas vízoszlopot, amit egy hatalmas bálna fúj ki magából a víz felszínén lebegve.

Túra időpontok a 2024-es nyári szezonban

Július 10-19. és augusztus 7-16. között, hétfő kivételével minden nap

Mindig is bakancslistás volt nálad a bálnales?

Üdv a klubban, mi is így kezdtük! 🙂 Sokan jelentkeznek bálnalesre azért, hogy a régóta dédelgetett álmukat végre valóra váltsák. Az eufória az első bálna felfedezése után rendszerint mindent elsöprő érzelmekben nyilvánul meg: néhányan sírnak, mások nem jutnak szóhoz, megint mások újra és újra a mobilukat nézegetik, mert nehezen tudják felfogni, hogy a csoda tényleg megtörtént velük…

Te vagy a nyári programfelelős, de ötleted sincs, hova menjetek?

Tapasztalataink szerint életkortól függetlenül, mindenkinek életre szóló, nagybetűs ÉLMÉNY egy bálnales túra. Ha te vagy a baráti kör “utazás felelőse”, bátran ajánld a többiek figyelmébe ezt a könnyen elérhető és garantáltan EGYEDI, különleges nyári programot! A bálnales túrán készült képekkel és videókkal egész évben nem fogtok tudni betelni, a program ötletért pedig mindenki egy életre hálás lesz neked!

Az egész család unja már a klasszikus nyaralóprogramokat?

Évről évre nő azoknak a családoknak a száma, akik a bálnales élményétől ámulatba esve minden évben újra a mi túránkat választják a nyaralásuk központi elemeként. A bálnales túra helyszíne egy varázslatos olasz kisváros, Imperia. Közelében, 1-2 órás autóútra olyan lenyűgöző látnivalók sorakoznak, mint Nizza, Monaco, a Cote d’Azur vagy éppen Genova. Ha velünk tartotok 2024 nyarán, a családi nyaralás garantáltan nem lesz unalmas!

Végre láthatod a bálnákat testközelből

Nincs több várakozás és sóhajtozás, hogy “majd egyszer”…mire vársz még? Eljött a te időd!

Vágj bele a kalandba!

A bálnales túra ötletével te leszel a sztár

Ilyen egyedi programmal, és ilyen különleges élménnyel garantáltan nem rukkol elő rajtad kívül senki.

Dobd be az ötletet a közös csoportba még ma!

A 2024-es nyaralás örökre emlékezetes marad

Képzeletben már tervezgetheted is az új fénykép albumot! Ez lesz az a nyaralás, amit még évek múltán is csillogó szemekkel idéztek fel, és aminek a képeit nem csak a telefonban akarjátok majd nézegetni…

Ismerd meg a túra részleteit!

Mindent a bálnalesről

Bálnales túráinkon a Pelagos Természetvédelmi Területen (Ligur tenger, Olaszország), hajózunk. Első, 2019-es szezonunk nagy sikerrel zárult. Közel 50 fiatalnak és idősnek mutattuk meg, mennyi csodát tartogat a Földközi tengernek ez a része. A megszámlálhatatlan közönséges és csíkos delfin csapatok mellett Cuvier-féle csőrös cetet, barázdás bálnákat, ámbrás cetet és még egy kistermetű cápát is láttunk.

Az elképesztően sikeres első szezonunk után merész álmokat dédelgettünk a jövőről, de aztán 2020-ban jött a COVID, így a teljes szezonunk kimaradt…2021-ben azonban ha röviden is, de volt alkalmunk ismét tengerre szállni, és tovább szőni azokat a bizonyos álmokat. A kitartás meghozta az áttörést: 2022-ben egy rendkívül sikeres szezont zártunk több, mint 200 utazóval és rengeteg bálnával, illetve egyéb cetfélével.

A sikersztori 2023-ban tovább folytatódott: nem csak a túrázók létszáma emelkedett újra, de ez volt az a szezon, aminek a végén elmondhattuk magunkról, hogy 100%-osak voltunk (!), azaz minden túrázónk látott legalább egy bálnát.

És hogy ez az év ne csak erről legyen emlékezetes, július elején behúztuk még a „minden idők legsikeresebb túrája” strigulát is, amikor egyetlen túra alkalmával 20 barázdás bálnát is megcsodálhattunk!

Alig várjuk, hogy 2024 nyarán újra vízre szálljunk, és megmutathassuk nektek a Földközi tenger bálnáit!

A túráról

Túráink minden nap 11 órakor indulnak, 4-6 órán keresztül tartanak, és a nyílt tengeren, a Pelagos Természetvédelmi Területen (Ligur tenger, Olaszország) zajlanak.

A hajó állandó személyzetének része legalább egy fő tenger biológus és egy fő magyar nyelven beszélő túravezető, aki a túra folyamán egy rövid előadást is tart a bálnákról, illetve a teljes túra folyamán elérhető.

A kikötőről és a hajóról

A hajónk a Corsara, egy 200 fő befogadására alkalmas motoros hajó, amely ISM (International Safety Management Code) tanúsítvánnyal rendelkezik, és az Olasz Parti Őrség (RINA) engedélyével, a bálnales túrákra érvényes szabályok betartása mellett végzi a bálnales tevékenységét. A kikötő, ahonnan indulunk, az olaszországi Imperia, Porto Maurizio.

Az Olaszországba utazásról

Az Olaszországba történő utazást minden túrázó egyénileg szervezi. Amennyiben szükséges, szívesen segítünk utazási tippekkel és információkkal emailen vagy telefonon.

A kétféle garanciáról

Arra sajnos nem tudunk garanciát vállalni, hogy egy adott túrán biztosan látunk bálnát. Vállalunk viszont két másik garanciát. Az egyik arra vonatkozik, hogy ha semmilyen cetfélét (lásd a Cetek menüpont alatt) nem látunk az adott túrán, akkor a megváltott jegy további 1 évig (akár már másnap is) érvényes egy újabb bálnalesre további fizetési kötelezettség nélkül. A másik pedig arra, hogy ha időjárási körülmények miatt nem indul a kiválasztott napon a hajó, a következő hajóra a foglalás érvényes lesz.

Mi mindent kapsz a foglalással?

✔︎ Hajótúra, benne előadás a bálnákról

4-6 órás hajótúra 1 választott alkalommal a 2024-es nyári szezonban. A hajón magyar nyelvű előadás a Pelagos Természetvédelmi Területről, az ott élő bálnákról és más cetfélékről. Folyamatos tájékoztatás arról, milyen állatot látunk éppen, és mi történik. Tengerbiológus és magyar nyelven beszélő túravezető a hajón.

✔︎ Garancia a 8 cetfélére és a legközelebbi hajóra

Amennyiben úgy zárul egy túra, hogy a 8 cetféle közül, amely a térségben él, egyetlen példányt sem látunk, a megváltott hajójegy 1 éven belül bármikor újra felhasználható lesz (akár már másnap, ha a foglaltság engedi) további díjfizetés nélkül.

*Amennyiben időjárási körülmények miatt a foglalás napján nem indul a hajó, garantáljuk a legközelebb induló hajóra való átfoglalást.*

*csak a Dolce Vita csomagban

✔︎ Utazási tanácsadás

A túrára való felkészülés részeként segítünk az olyan utazási kérdésekben, mint hogyan lehet eljutni Olaszországba, hogy alakulnak az utazási költségek, milyenek a szállás lehetőségek, és a helyi szokások.

Tájékoztatjuk a túrázókat a lemondási és újrafoglalási lehetőségekről.

✔︎ Csoportos tájékoztató utazás előtt

A túra időpontja előtt néhány héttel csoportos tájékoztatót szervezünk a túrázóknak, ahol beszámolunk újra átvesszük - aktualizálva a szezonra - a legfontosabb tudnivalókat, valamint válaszolunk a felmerülő kérdésekre, hogy mindenki időben és felesleges stressz nélkül érkezhessen meg a kikötőbe.

✔︎ Magyar nyelvű segítség Olaszországban

Magyar nyelvű túravezetőnk elérhető telefonon és emailben a túrázók számára a túra időpontjában, és az azt megelőző napokban is.

✔︎ Letölthető útikalauz*

Évről évre bővülő és frissülő, letölthető útikalauzt adunk Imperiáról és a közvetlen környékéről (éttermek, bárok, kávézók, fagyizók, szórakozási és kirándulási lehetőségek).

*csak a Dolce Vita csomagban

✔︎ Gyerek program a hajón

A gyerekek számára a hajóút második felében játékot (kvíz) szervezünk a bálnákkal kapcsolatban, kisebb nyereményekért.

✔︎ Részvétel nyereményjátékban bálnás ajándékokért*

Részvétel a szezonnyitó sorsoláson (2024. július 1.) és egyéb, szezonális nyereményjátékainkban. A nyereményekről és a sorsolásról bővebb információ itt található.

*csak a Dolce Vita csomagban

Ki vezeti a túrákat?

Az Én a bálnákkal vagyok Projekt ötlete 2011-ben született, Sándor Judit, a projekt vezetőjének személyes élménye nyomán. Judit a kezdetek óta szinte minden túrán részt vesz, ő a projekt lelke és motorja. Ha a hajón esetleg nem is, de a kikötőben biztosan találkozni fogsz vele.

Judit a projekt keretében 2018 óta szervez bálnales túrákat. Kis csapatával több, mint 500 túrázónak mutatta már meg a Pelagos szépségeit.

Büszkék vagyunk rá, hogy egy olyan országból, amelynek nincs tengere, ilyen sokan érkeznek Olaszországba a mi invitálásunkra, hogy testközelből élhessék át a bálnales szavakkal nehezen leírható izgalmát és varázsát.

Olaszországi kollégáival együtt Judit Téged is vár a fedélzeten 2024 nyarán! ♡

0 +
szezon
0 +
túrázó
0 +
alkalom, amikor bálnát láttunk
A bálnales túra foglalásának lépései

Így tudsz foglalni

01.

Foglalás elindítása

Kattints bármelyik gombra ezen a “Bálnales 2024” oldalon! Válaszd ki a szolgáltatás csomagot, amit igénybe szeretnél venni, majd az alatta lévő gombra kattintva indítsd el a foglalást.

02.

Foglalási űrlap kitöltése

Menj végig kényelmesen az online vásárlási folyamaton, majd az utolsó (pénztár) oldalon töltsd ki az adataiddal a foglalási űrlapot és válaszd ki a számodra szimpatikus túranapot. Ügyelj arra, hogy helyesen add meg az adataidat és a túrán résztvevők számát és életkorát. Az itt megadott email címedet használjuk majd később is, a túrával kapcsolatos levelezésre.

03.

Fizetés online, bankkártyával

Fizesd ki online, bankkártya segítségével a foglaló összegét. Ezzel tudod véglegesíteni a foglalásodat a kiszemelt napra.

04.

Visszaigazolás és számla

Amennyiben a fizetés rendben lezajlott, emailben visszaigazoljuk a foglalásod minden szükséges tudnivalóval, és elküldjük a fizetésről a számlát. Ezzel a foglalási folyamat befejeződik. A túra díját majd csak a túra napján, a kikötőben, személyesen kell kifizetned, euróban.

Túra időpontok a 2024-es nyári szezonban

Július 10-19. és augusztus 7-16. között, hétfő kivételével minden nap

Gyere velünk bálnalesre 2024 nyarán!

Válassz túracsomagot!

Bálnales túráinkat kétféle szolgáltatás csomag keretében tudod igénybe venni:

"MARE BLU"

Alap Csomag

⚓ 6000 Ft + 55 euró/felnőtt
⚓ 3000 Ft + 30 euró/gyerek

Felnőtt: 12+ éves, Gyerek: 4-12 éves
(0-4 év között ingyenes)

A csomag az alábbiakat tartalmazza:

"DOLCE VITA"

Prémium Csomag

♕ 8000 Ft + 70 euró/felnőtt
♕ 4000 Ft + 40 euró/gyerek

Felnőtt: 12+ éves, Gyerek: 4-12 éves
(0-4 év között ingyenes)

A csomag az alábbiakat tartalmazza:

Aktuális Foglaltságunk

Túranapok 2024 nyarán: július 10-19 és augusztus 7-16; hétfő kivételével minden nap

Jul 2024
Mo
Tu
We
Th
Fr
Sa
Su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Aug 2024
Mo
Tu
We
Th
Fr
Sa
Su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
A csoport megtelt
A csoport több, mint 50%-a megtelt
Túranap

Félreértések, amik miatt lemaradhatsz az élményről

Ezeket jó, ha tudod a túra kapcsán

Gyakran ismételt kérdések

Nincs ilyen időpont. A nyár folyamán végig van esély arra, hogy bálnákat lássunk. Ezek a bálnák itt élnek a térségben, nem vándorolnak az északi és déli félteke között, mint más fajták (pl. a hosszúszárnyú bálna).

Az időjárási viszonyoknak megfelelő ruházat kell. Ha nem tükörsima tengerre hajózunk ki, jól jön egy esőkabát vagy széldzseki is.

A hajó tetején lévő üléseken és a nem fedett részeken ülve általában nagyon erős a napsugárzás, így napvédelem mindenképp ajánlott. Az út hosszúsága miatt mindenképp jól jön némi étel és ital is.Fényképezőgép hasznos, de egy jó okostelefonnal is nagyon jó képeket lehet csinálni. Akinek van, hozhat távcsövet is, úgy még izgalmasabb a keresés. 🙂

A Galéria menüpontban találsz néhány képet és videókat is. Nem erősségünk a fotózás, mert inkább az állatokat nézzük :), de a lelkes utasoktól mindig kapunk néhány zseniális felvételt. Ezek közül láthatsz a Galériában egy válogatást.

Büszkék vagyunk rá, hogy a 2023-as szezonunk 100%-os sikerrel zárult, azaz minden túrán találkoztunk legalább 1 bálnával, de volt olyan túránk is, ahol 20 (!) bálna kísért bennünket a tengeren.

Ne aggódj, nem vagy egyedül! A bálnales nem olyasmi, amire gyakran járnak az emberek… 🙂

Ismerjük az érzést, és az ilyenkor automatikusan felmerülő kérdéseket, ezért azoknak, akik többet szeretnének tudni a bálnalesről és rólunk, havonta egyszer ONLINE TÁJÉKOZTATÓt szervezünk. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A pontos időpontot és a regisztrációs linket keresd Facebook oldalunkon.

Gyere el, hallgasd meg az előadásunkat, és kérdezz bátran, mindenre válaszolunk! Várunk szeretettel!

Nem, nincs helyfoglalási lehetőség, érkezési sorrendben lehet a helyeket elfoglalni.

Tapasztalataink szerint azonban a hajókon az ülőhelyek bőségesek, nem kell teltházra számítani, és emiatt esetleg a beszállásnál tülekedni, vagy előbb érkezni. Bőven jut hely (és jó hely is!) mindenkinek, a konkrét bálnales alatt pedig a legtöbben úgyis inkább állnak, azt ritkán szokták ülve nézni. 🙂

Vélemények a bálnales túráról ♡

Nagyon jó volt a kirándulás, óriási élmény volt testközelből látni ezeket a NEM halakat! 😊

A delfinek nagyon cukik voltak, eszméletlen energiával „örültek” a hullámoknak, és ugráltak! Gyönyörűek!

Hát a bálnák meg szinte már királyi méltósággal mutatták magunkat, lenyűgöző volt érzékelni a méretüket!

És a mi fontos még, Judit: a felkészültséged és az előadásod nagyon magas színvonalú! Élveztük, érdekesnek és értékesnek tartottuk!

Nagyon jól csinálod, amit csinálsz, úgyhogy hajrá, csak így tovább!

H. Gábor

Judit, csak, hogy tudd micsoda örömöt szereztél azzal a pólóval Ákosnak…

Aznap vacsorázni is abban jött és másnap egész nap az volt rajta a genovai akváriumban, és ma már itthon jelezte, hogy mossam ki, mert fel szeretné venni.

Na meg persze többször felemlegette, hogy ha nagy lesz, akkor megy Veled bálnatúrát vezetni.

Köszönöm Neked a nevében is! ♡

Az élményt meg mindannyiunk nevében!

Csodás nyarat kívánunk!

L. Nikoletta

Fergetegesen éreztük magunkat, még ha picit csalódottak is vagyunk s bálnák és egyéb élőlények sztrájkja miatt. :))

Szerintem jövőre veletek ugyanitt? :))

H. Erika és Bálint

Meseszép volt!

Az odaúttal kapcsolatos kérdésekben is számíthattam a szervezők segítségére, rengeteg információval gazdagodtam a bálnákról és a delfinekről.

Mielőtt a világ varázstalanítva lesz, érdemes látni ezeket a lényeket.

Szeretettel ajánlom.

P. Petra

Mi 5x láttunk bálnát, bár lehet, hogy ugyanaz a 2 volt, de ez nekünk akkor is 5 volt! 🙂 Nagyon köszönjük a szervezést, mi szuperül éreztük magunkat.

További sok-sok utast, mi is jövünk még!

H. Katalin

Úgy érzem, tényleg egy életre szóló élménnyel lettünk gazdagabbak a fiammal! Csodálatos volt találkozni ezekkel a méltóságteljes, gyönyörű állatokkal, a természetes környezetükben. Teljesen megértem, hogy azelőtt úgy döntöttél, Judit, hogy aktív szervezője akarsz lenni ezeknek az alkalmaknak. Most én is úgy érzem, hogy még máskor is szeretnék a részese lenni az élménynek. (Akár már másnap is visszamentem volna szívesen!)

Nagyon örülök, hogy ráakadtam az oldaladra és sikerült megragadnom ezt a lehetőséget.

Köszönök/köszönünk mindent!

M. Vivian

Judit precizitása és segítőkészsége lehetővé tette, hogy két kisgyermekkel is nekivágjunk életünk kalandjának. Amikor megláttuk a csőrös cetet a kicsinyével, odáig voltunk az örömtől! Az utána következő barázdás bálna nagyságát ámulattal néztük. Megdolgoztunk a látványért, hisz a meleg és a hajóút kivett belőlünk, de az élmény kárpótolt mindenért!

K. Emese

Köszönjük a lehetőséget és az élményt!

Szép és cetekben gazdag nyarat kívánunk!

B. Viktória

Ahol már találkozhattunk

Gyere velünk bálnalesre