fbpx

Utazási Feltételek

Tájékoztató – hivatalos, mindenkor irányadó hivatalos információ a hajóstársaság honlapján elérhető itt (olasz nyelvű).

1) A hajójegy szigorúan személyre szóló – nem átruházható – és a kiállítás napján (hajóra szállás napján) 19.30-ig érvényes (Magyarországon érvényes időzóna szerint).

2) A hajóra és a hajóról történő be- és kiszálláshoz kizárólag az erre a célra biztosított átjárót lehet használni.

3) Tilos a hajóból kihajolni. Szintén tilos az ülésekre és a hajó oldalára felállni.

4) A hajóút során kötelező ülve maradni és szilárdan az ülésekre támaszkodni.

5) Gyermekek, valamint 14 év kor alatti vagy cselekvőképességében korlátozott személyek csak felnőtt (törvényes képviselő/gyám/gondnok) kísérővel léphetnek a hajóra. Ha bármely fogyatékossággal élsz, és részt szeretnél venni a hajóúton, kérjük, jelezd a foglalás során ezt a tényt!

A hajóút során a gyermekeket szüleiknek (vagy felnőtt kísérőiknek – törvényes képviselő tudtával) kell kísérniük és felügyelniük. Fogyatékossággal élő személyek részére is biztosítani szükséges a felügyeletet. Kutyák csak szoros pórázon és szájkosarat viselve léphetnek a hajóra. Babakocsi, kerekesszék megfelelő biztonságos, üzemképes állapotáról a birtokosa kell, hogy gondoskodjon, különösen a lefékezés, csúszásmentességének biztosítására a hajó fedélzetén.

6) Amennyiben vis maior következtében a kiszállás az eredeti kikötőben nem lehetséges, az utas az elérhető kiszállási lehetőségek közül választhat, kompenzáció vagy visszatérítés joga nélkül.

7) Sándor Judit EV (2400 Dunaújváros, Derkovits u. 8. 10/1., hello@enabalnakkalvagyok.hu, tel: +36302631645) és a hajóutat biztosító Golfo Paradiso SNC (Via Piero Schiaffino 14/5 16032 Camogli (GE), info@golfoparadiso.it; tel: +39 392 1375558) nem fizet kártérítést vagy kompenzációt az időjárás, a tengeri viszonyok, vis maior, vagy kényszerhelyzet esetén bekövetkező szolgáltatás késedelem, szolgáltatással kapcsolatos változások vagy akár a szolgáltatás részleges vagy teljes felfüggesztése, illetve lemondása miatt, függetlenül azok okától. A szolgáltatás akkor teljesül, ha a tenger és az időjárás lehetővé teszi.

8) A hajóúton mindenki saját felelősségére vesz részt; gyerekek és felügyelet alatt álló 14 év feletti és felnőtt személyek csak szülő/törvényes képviselő felelősségvállalásával és felügyelete mellett.

9) Külön biztosítást nem kötünk Ön(ök)re, kivéve melyeket a hajózás miatt a hajóstársaságot kötelező (jog)szabályok írnak elő, tekintettel a hajózási ágazat speciális voltára és előírásaira.

10) A foglalási díj befizetésével a foglalást végző (Befizető/Igénybevevő) a jelen utazási feltételeket tudomásul veszi, és kötelezettséget vállal arra, hogy a foglalásában szereplő személyeket is tájékoztatja.

11) A hajóút és így a Bálnales kizárólag kedvező időjárási körülmények mellett jön létre, melynek megítélésére a hajó kapitánya jogosult. Amennyiben az időjárási feltételek nem teszik lehetővé a kihajózást, a foglalást végzőt e-mailen és telefonon (sms) értesítjük a foglalásban megadott elérhetőségein, és tájékoztatjuk az elérhető legközelebbi hajóút időpontjáról. Ebből eredő károkért felelősséget nem vállalunk, igény/kompenzáció megtérítését kizárjuk. Fenntartjuk a jogot, hogy szabályzatainkkal összhangban lehetőséget biztosítsunk kompenzációs lehetőségre az eredeti hajójegy felmutatásával.

12) Mivel szabadon élő állatokat szeretnénk megfigyelni, sajnos nem tudjuk garantálni, hogy minden alkalommal biztosan látunk bálnát vagy más cetfélét, ugyanakkor a tapasztalatainknak köszönhetően éves szinten az útjaink 98-99%-a sikeres, azaz valamilyen cetfélét szinte mindig látunk. Ha valamiért ez mégsem sikerül, a megváltott, hajóútra szóló jegy egy éven belül még egyszer újra felhasználható lesz.

13) COVID-19 szabályok a hajón:

13.1. Maszkviselés

Amennyiben az olasz hatóságok a maszk viselését az országba belépők számára előírják, a maszkviselés a hajóút teljes időtartama alatt kötelező. Az orrot és szájat teljesen eltakaró maszk viselését a hajóra lépéskor a kapitány ellenőrizni jogosult. A hajóút alatt a mozgást minimalizálni kell azzal, hogy ülve marad az ülésén úgy, hogy a többi utashoz képest mindig legalább 1 méteres távolságot tartson. Gyakran mosson kezet. Ne álljon meg az ajtók közelében, és gondoskodjon a megfelelő távolság betartásáról. Tüsszögéshez és köhögéshez a könyökhajlatát használja.

13.2. Beszállás és kiszállás

A hajóra történő beszállás és a hajóról való kiszállás során a biztonságos távolság fenntartása érdekében kövesse a személyzet utasításait. Akinek a testhőmérséklete meghaladja a 37,5 ° -ot, az nem szállhat fel a hajóra. Azok számára sem engedélyezett a beszállás, akik az elmúlt 14 nap során bármilyen kapcsolatba kerültek covid-19 fertőzött (pozitív teszttel rendelkező) emberekkel. A hajó fedélzetén talál egy adagolót kézfertőtlenítő géllel.

13.3. Hajó személyszállítási kapacitásai

A Golfo Paradiso s.r.l. hajóstársaság hajóinak személyszállítási kapacitásait csökkentette az utasok közötti minimális biztonsági távolság biztosítása érdekében, a hatályos előírásoknak megfelelően. Abban az esetben, ha a szállítási igény nagyobb, mint a szolgáltatást végző hajó már csökkent kapacitása, a Golfo Paradiso s.r.l. készen áll további hajók üzembe helyezésére.​

FONTOS! A hajóút kizárólag kedvező időjárási körülmények mellett jön létre, melynek megítélésére a hajó kapitánya jogosult.

Budapest, 2023.09.01.